Wyszukaj: “Ciasto ukrainka

Znaleziono artykułów: 8

Kuchnia niemiecka: charakterystyka i specjały

Kuchnia niemiecka: charakterystyka i specjały

Podobna do kuchni polskiej, składa się głównie z dość ciężkich, kalorycznych potraw z niewielką ilością świeżych warzyw. Sprawdź, czym cechuje się kuchnia w Niemczech i jakie dania cieszą się największą popularnością!

Czytaj więcej
Jak zrobić ciasto na pizzę?

Jak zrobić ciasto na pizzę?

Pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Oczywiście pizza! Miłośników tej potrawy nie brakuje. Chcąc rozkoszować się jej smakiem i aromatem, na ogół zamawiamy ją na telefon. A może czasem warto by przyrządzić ją samodzielnie?

Czytaj więcej
Paszteciki – uniwersalny przepis

Paszteciki – uniwersalny przepis

Dowiedz się, jak wykonać pyszne i proste paszteciki, do których będzie można dodać dowolny farsz.

Czytaj więcej
Śniadanie idealne, czyli naleśniki po amerykańsku

Śniadanie idealne, czyli naleśniki po amerykańsku

Co najczęściej przygotowują na śniadanie bohaterowie amerykańskich filmów i seriali? Oczywiście, naleśniki. Zwykle mają być one okrasą dla romantycznych poranków lub śniadań jedzonych wspólnie z dziećmi. Jak zrobić klasyczne pancakes?

Czytaj więcej
Pierogi ruskie a polska tradycja

Pierogi ruskie a polska tradycja

Lepione z cienkiego ciasta i nadziewane farszem z ziemniaków i sera – nasze ulubione i zawsze pyszne pierogi ruskie. Ale zaraz, zaraz... To w końcu nasze czy ruskie? Jak zrobić pierogi i jak o nich myśleć?

Czytaj więcej
Kuchnia niemiecka: słynne desery

Kuchnia niemiecka: słynne desery

Lubisz słodkości? Popularne desery serwowane w Niemczech powinny przypaść Ci do gustu! Przedstawiamy najsłynniejsze ciasta, ciasteczka i słodkie przekąski, przygotowywane w różnych częściach Niemiec.

Czytaj więcej
Prosty przepis na faworki

Prosty przepis na faworki

Kto z nas nie kocha faworków? Od wieków piecze się je w Polsce w karnawale, a w Tłusty Czwartek przegryzanie nimi pączków jest po prostu koniecznością. Jak w łatwy sposób zrobić faworki i cieszyć się ich pysznym smakiem?

Czytaj więcej