Porady kulinarne

Teoretyczna strona gotowania - rozwiązania najczęstszych kuchennych problemów, zalety i wady różnych metod przygotowywania potraw, sposoby na zachowanie maksimum smaku jedzenia.

Kuchnia niemiecka: charakterystyka i specjały

Kuchnia niemiecka: charakterystyka i specjały

Podobna do kuchni polskiej, składa się głównie z dość ciężkich, kalorycznych potraw z niewielką ilością świeżych warzyw. Sprawdź, czym cechuje się kuchnia w Niemczech i jakie dania cieszą się największą popularnością!

Czytaj więcej
Dieta dla zabieganych? Teraz to nie problem

Dieta dla zabieganych? Teraz to nie problem

Chciałbyś schudnąć, ale nie wiesz, jak się do tego zabrać? Nie masz czasu na samodzielne przygotowywanie dietetycznych posiłków? Zastosuj dietę pudełkową.

Czytaj więcej
Praktyczny sprzęt gastronomiczny – co warto mieć w swojej kuchni?

Praktyczny sprzęt gastronomiczny – co warto mieć w swojej kuchni?

Planujesz wyposażenie kuchni i zastanawiasz się, które urządzenia przydadzą się w codziennym użytkowaniu? Poniżej krótki przegląd sprzętu, który ułatwi i przyspieszy gotowanie!

Czytaj więcej
Kilka sposobów na zdrową i smaczną kaszkę

Kilka sposobów na zdrową i smaczną kaszkę

Małe dziecko jest w pierwszych miesiącach swojego życia w stanie przyjmować tylko pokarmy o konsystencji nie wymagającej gryzienia. W tym gronie zdecydowanie najlepiej wypadają kaszki dla dzieci.

Czytaj więcej
Jak kupować zdrowe jedzenie dla małych dzieci?

Jak kupować zdrowe jedzenie dla małych dzieci?

Każdy rodzic wie, że wykarmienie malucha nie należy do łatwych zadań. Dziecięce jedzenie ma swoją specyfikę, a każde dziecko własne preferencje smakowe. Poniżej kilka zasad, którymi powinniśmy kierować się podczas zakupów.

Czytaj więcej
Podróże kulinarne, czyli gdzie jechać w poszukiwaniu dobrych smaków?

Podróże kulinarne, czyli gdzie jechać w poszukiwaniu dobrych smaków?

Życie to nie tylko fakty i zdarzenia. Wręcz przeciwnie. To przede wszystkim doświadczenia zmysłowe. Rzeczy, które możemy zobaczyć, poczuć i skosztować. Właśnie dlatego, gdy wyruszasz „w świat”, powinieneś zanurzyć się nie tylko w kulturze kraju, do którego przybywasz, ale i w jego kulinariach.

Czytaj więcej
Misja: chronić smak, czyli opakowania jednorazowe w twojej firmie

Misja: chronić smak, czyli opakowania jednorazowe w twojej firmie

Produkujesz napoje lub dania instant? A może w twoim zakładzie wytwarza się pożywne płatki śniadaniowe? W każdym przypadku musisz zabrać o odpowiednie opakowania jednorazowe, które będą chronić zawartość przed wpływem czynników zewnętrznych.

Czytaj więcej